Υπουργοί ήξεραν για νεκρούς από το απόγευμα της Δευτέρας! Εξέθεσαν τον Πρωθυπουργό ή όλοι τους παίξανε θέατρο;

 

Από τις 19:08 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 4,5 ώρες, δηλαδή, πριν την έναρξη της σύσκεψης παρουσία του πρωθυπουργού στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, είχε ενημερώσει το Λιμενικό για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας και το Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι.

Αυτό προκύπτει από το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από επόμενο σήμα προκύπτει, δε, ότι στις 22:30 της Δευτέρας ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση, την οποία εκθέτουν πολλές μαρτυρίες τόσο από τα σώματα ασφαλείας όσο και από το ΕΚΑΒ, έχουν υιοθετήσει τη «γραμμή» των ανεπιβεβαίωτων νεκρών, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν πως την ώρα της σύσκεψης λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δεν γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, αλλά είχαν μόνο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. 

 

Ήξεραν για νεκρούς πριν νυχτώσει! Το κρύψανε από τον Πρωθυπουργό ή έπαιξαν θέατρο;

SHARE