Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με φιλότιμο! Ροδίτης παρέδωσε τσαντάκι με 4.250 ευρώ σε ζευγάρι

Το πιο όμορφο «δώρο» σε νιόπαντρο ζευγάρι έκανε ένας ηλικιωμένος άνδρας, μέλος του ΚΑΠΗ Ρόδου.

Πρόκειται για τον  Γεώργιο Καριώτη, κάτοικο Ρόδου, ο οποίος βρήκε το τσαντάκι που έχασαν πριν από μερικές μέρες ο Τάσος Μαργαρίτης και η Μαρίνα Μίσκα, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ του νησιού και περιείχε όλα τα δώρα του γάμου τους αξίας 4.250 ευρώ.

Το ζευγάρι, ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές καθώς επίσης και τη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ζητώντας έτσι να δημοσιοποιηθεί το θέμα τους, για να ευαισθητοποιηθεί όποιος το βρήκε και να το παραδώσει.

«Δεν χάθηκε τελικά η ανθρωπιά και το φιλότιμο στη Ρόδο μας» δήλωσε περιχαρής μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” και ευχαριστώντας την εφημερίδα μας για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος που πιθανό να βοήθησε, η συμπολίτισσά μας κ. Μαρίνα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε να μεταβούν στα γραφεία της αστυνομίας για να τους παραδοθεί εκεί το τσαντάκι τους.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν όλα όσα είχαν χαθεί εκείνο το απόγευμα έξω από το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, στο 5ο Χιλιόμετρο της Ε-Ο Ρόδου – Λίνδου:

Το ποσό των 4.250 ευρώ δηλαδή που προέρχονταν από τα δώρα που είχαν συγκεντρώσει στο γάμο τους που είχε γίνει τρεις εβδομάδες νωρίτερα, μαζί με το ποσό της ανεργίας.

Εποχιακοί υπάλληλοι και οι δύο, είχαν προγραμματίσει να περάσουν το χειμώνα τους με το ποσό αυτό και να δώσουν και μια μεγάλη δόση στο αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει λίγους μήνες νωρίτερα. Οι ελπίδες όλες είχαν χαθεί, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο από την Ασφάλεια.

Λίγη ώρα αργότερα, ο σύζυγος έφθασε στο κέντρο της Ρόδου και εκεί στα γραφεία της Ασφάλειας Ρόδου συνάντησε τον Γεώργιο Καριώτη. Παρουσία αστυνομικών, του παρέδωσε το τσαντάκι με όλα τα έγγραφα και όλο το ποσό που είχε μέσα όταν χάθηκε.

Ο σύζυγος ευχαρίστησε τον συμπολίτη μας και τους αστυνομικούς και αναχώρησε αφού προηγουμένως του έδωσε το ποσό των 400 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος. Ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας πάντως αρνήθηκε το ποσό αυτό, λέγοντας ότι δεν είναι δικά του χρήματα και ότι δεν θέλει να τα κρατήσει. Τελικά πείστηκε εξαιτίας της επιμονής του συμπολίτη μας κ. Μαργαρίτη.

Μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο εκπρόσωπος του 1ου ΚΑΠΗ Ρόδου κ. Μιχάλης Τσίκκης, χαρακτήρισε την πράξη του συμπολίτη μας, μέλους του ΚΑΠΗ Ρόδου, ως πράξη ευαισθησίας και εξαιρετικά σημαντική.

«Περίμενε έξω από τα γραφεία μας μέσα στο κρύο να φθάσω εκεί κι εγώ και να του ανοίξω. Πήγε στην Ασφάλεια και παρέδωσε το τσαντάκι ενώ στη συνέχεια βρέθηκε με τον ιδιοκτήτη ο οποίος τον ευχαρίστησε. Τέτοιες πράξεις είναι σημαντικές στις μέρες μας και έτσι θα πρέπει να εκτιμώνται», σημείωσε ο κ. Μιχάλης Τσίκκης…

rodiaki.gr

SHARE