Υπαίθριος καταυλισμός και το λιμάνι της Μυτιλήνης με πάνω από 500 πρόσφυγες

Σε υπαίθριο καταυλισμό έχει μετατραπεί περίκλειστος χώρος μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Απλωμένα ρούχα για να στεγνώσουν και παντού παιδιά, οικογένειες, πρόσφυγες και μετανάστες, είναι όλοι εκείνοι που έφτασαν από χτες με βάρκες και συνάντησαν μπλόκο των κατοίκων της Μόριας που διαμαρτύρονταν από χτες με αίτημα την αποσυμφόρηση.

Συνολικά 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα.

Στους παραπάνω 334 στον ίδιο χώρο θα προστεθούν άλλοι 174 που, από την άφιξη τους προχθές ή χθες, παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σε κοντέινερ γίνεται η καταγραφή τους.

Πολλοί από το Αφγανιστάν, δήλωσαν ότι γίνεται πόλεμος στη χώρα τους επιμένοντας ότι είναι πρόσφυγες πολέμου, κάποιοι από τους οποίους έχασαν και συγγενείς τους από τους βομβαρδισμούς, ενώ είναι και κάποιοι από το Ιντλίμπ της Συρίας όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο παραμονής στο εσωτερικό της Ελλάδας.

SHARE