«Ξηλώνει» τη διοίκηση της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Κατατέθηκε η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη δικαιοσύνη για την αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Folli Follie με εξαίρεση τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σάμιο, τα δύο μέλη που είχε ήδη τοποθετήσει η ίδια η ΕΚ τον Δεκέμβριο και τον εκπρόσωπο της κινεζικής Fosun.

Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη παραιτηθεί το τελευταίο πενθήμερο ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γούναρης και το μέλος κ. Κυριακός.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να βάλει τέλος στα χρόνια προβλήματα που προκαλεί η υπόθεση στην ίδια την επιχείρηση αλλά και κυρίως στην αξιοπιστία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Οι εξελίξεις έχουν προθεσμία τις 20 Φεβρουαρίου ημέρα της προγραμματισμένης στα γραφεία της εταιρείας Γενικής Συνέλευσης. Θέμα η αναλυτική ενημέρωση των μετόχων για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρεία από το 2017 έως σήμερα αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει την εξυγίανση της.

Η εποπτική αρχή θέλει να κλείσει το θέμα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβούλιο έως τότε.  Ο διορισμός νέων μελών στο ΔΣ από το Πρωτοδικείο θα στερήσει από τον Κουτσολιούτσο τη δυνατότητα να έχει πρόσωπα της επιλογής του στην διοίκηση της εταιρείας.

SHARE