Ξέσπασε η Wall Street – 1.048,86 μονάδες πάνω ο Dow, με το 1 τρισ του Τραμπ

Ξέσπασμα της Wall Street μετά την είδηση ότι την έγκριση του Κογκρέσου αναμένεται να πάρει  ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, για πακέτο περίπου 1 τρισ. δολαρίων τόνωσης της οικονομίας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι δεν είναι ώρα να ανησυχούμε για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό και το χρέος, η αγορά χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πακέτο ενίσχυσης που θα περιλαμβάνει δάνεια, απευθείας χορήγηση επιταγών στους Αμερικανούς πολίτες, παροχή ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις.Θα προβλέπεται επίσης  η παράταση της διορίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων.

Αισιοδοξία προκάλεσαν  και οι αναφορές για πρόοδο στην έρευνα για την αντιμετώπιση του νέου ιού. Ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας Regeneron ανακοίνωσε ότι θέτει ως στόχο να έχει στη διάθεσή του δόσεις φαρμάκου που πιθανόν καταπολεμά τον κορονοϊό στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να ξεκινήσει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

Ο Dow Jones κέρδισε 1.048,86 μονάδες (5,20%) και έκλεισε στις 21.237,38 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 430,19 μονάδες (6,23%) στις 7.334,78 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 143,06 μονάδες (6%) στις 2.529,19 μονάδες.

Με μεγάλα κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

 

 

SHARE