Ξεπέρασαν τους 77.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ – Χωρίς εμβόλια θα πεθάνει ο ιός λέει ο Τραμπ!

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες 1.635 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα σε 77.178 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αυτοί οι επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Παρασκευής από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου. Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,28 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+29.079 σε 24 ώρες). Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα “πλατό”, ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται υπέρ μιας ταχείας επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας, που καταστρέφεται από την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Η πανδημία εξαφάνισε μέσα σε δύο μήνες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα σε δέκα χρόνια ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να έχει ανέβει σε επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνο της κρίσης της δεκαετίας του 1930.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ DR…ΤΡΑΜΠ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι ”ο κορονοϊός θα εξαλειφθεί χωρίς το εμβόλιο”.

”Ο κορονοϊός θα φύγει χωρίς το εμβόλιο, και ελπίζουμε ότι δεν θα τον ξαναδούμε από ένα διάστημα και μετά”, δήλωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Όμως ο ίδιος τόνισε ότι ”είναι πιθανό να υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του ιού του χρόνου”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιθανότατα αυτό (η εξάλλειψη του κορονοϊού) θα συμβεί μετά το φθινόπωρο ή του χρόνου, χωρίς όμως να παρουσιάσει ή να αναφερθεί σε κάποιες επιστημονικές αποδείξεις για να στηρίξει τις προβλέψεις του.

””Οι ιοί πεθαίνουν επίσης, όπως όλα τα υπόλοιπα”.

SHARE