Ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο κτίριο του ΝΑΤ, Ακαδημίας και Ομήρου στην Αθήνα

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης ενέκρινε την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ (Α΄ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της λιβανέζικων συμφερόντων  εταιρείας ΥΗΕ Hotel Establishment Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις που αναφέρεται στη «δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων» στην Αθήνα, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5,3 εκατ. ευρώ.

Το νέο Academia, το πρώτο για την αλυσίδα Autograph στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου θα έχει 60 πολυτελή δωμάτια και roof garden με θέα την Ακρόπολη, ενώ από την πλευρά της, η YASBEK έχει μισθώσει το ακίνητο από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ήδη από το τέλος του 2017 για περίοδο 30+10 ετών.

Τη διαχείριση τoυ νέου ξενοδοχείου θα αναλάβει το joint venture που αποτελείται από την Shaner Italia, του ομίλου The Shaner Hotel Group με πάνω απο 50 ξενοδοχεία υπό διαχείριση σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες, και την ελληνική CS Hospitality.

Ο λιβανέζικων συμφερόντων όμιλος θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας και του Πειραιά κι έχει υποβάλει για τον σκοπό αυτό προσφορά για την επαναλειτουργία ως 5άστερου του πρώην Esperia στην οδό Σταδίου.

 

newmoney

SHARE