Wall Street: Πτώση σε DJ και S&P -Η ανεργία στο προσκήνιο

Ο ενθουσιασμός για τον σταδιακό απεγκλωβισμό των οικονομιών από τα lockdowns που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού “υπέκυψε” μπροστά στις τεράστιες συνέπειες του ιού στην αγορά εργασίας. ο Ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ έχασε συνολικά 20,2 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές τοποθετούν τον δείκτη ανεργίας κοντά στο 15% από 3,5% πριν από μόλις δύο μήνες. Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στη Wall Street ο Dow Jones έχασε 0,91%, κλείνοντας στις 23.664 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,70% στις 2.848 μονάδες. Ο  Nasdaq ενισχύθηκε 0,51% στις 8.854 μονάδες.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με πάνω από 1,2 εκατ. κρούσματα και 71.000 θανάτους σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC παραδέχτηκε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να “υπάρξουν επιπλέον θάνατοι” καθώς οι πολιτείες ανοίγουν και πάλι τις οικονομίες τους, προσθέτοντας πάντως ότι “θα πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα και θα πρέπει να το κάνουμε σύντομα”.

 

 

 

 

SHARE