Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street, σε βαθμό που αρχίζουν να προβληματίζουν σημαντικές μερίδες επενδυτών. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 διαπραγματεύεται 22,8 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη, κοντά στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν κατά τη διάρκεια της “φούσκας” των dotcom το 2000.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones υποχώρησε 0,04% στις 31.176 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,03% στις 3.853 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,55% στις 13.530 μονάδες.
Στον Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+6,5%) και Apple (+3,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-3,2%) και Walgreens Boots (-2%).
Η άνοδος της μετοχής της Apple αποδίδεται κυρίως στη δήλωση αναλύτριας της Morgan Stanley, στην οποία ανέφερε ότι αναμένει ένα δ’ τρίμηνο – ρεκόρ για τον τεχνολογικό κολοσσό, με τους επενδυτές να αναμένουν θετικές εκπλήξεις και από Microsoft και Facebook.