Βρούτσης: Η πανδημία θα χτυπήσει και την αγορά εργασίας

Απαισιοδοξία εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου για το ποσοστό της ανεργίας λόγω κορωνοϊού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεικόπουλου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι η πανδημία είναι ανασταλτικός παράγων για την τήρηση των μέτρων μείωσης της ανεργίας. «Η πανδημία θα έχει επιπτώσεις σε όλο το σύνολο της οικονομίας, αλλά και στην αγορά εργασίας. Μακάρι να πιάσουμε το στόχο του 15% σε ότι αφορά τη μείωση της. Αλλά φοβάμαι πολύ» τόνισε.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) και Μαρία Αθανασίου (Ελληνική Λύση ) για τις συνέπειες του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη και τα δύσκολα είναι μπροστά. “Η κυβέρνηση βρίσκεται “εφ όπλου λόγχη”. Δυστυχώς οι όποιες ανακοινώσεις καλύπτουν μόνο ένα διάστημα» δήλωσε και τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν στόχο να μην υπάρχουν κοινωνικές και δημοσιονομικές ανατροπές.

Σε ότι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, υποστήριξε ότι αν όλο το βάρος έπεφτε στις επιχειρήσεις τότε θα καταστρέφονταν η οικονομία, διότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι μικρομεσαίες.

Παραδέχθηκε τέλος ότι θα υπάρξουν καταχρηστικές συμπεριφορές και ενέργειες λόγω της αναστολής της Εργάνης, όπως όμως είπε θα είναι προσωρινή και θα επανέλθει.

SHARE