Βρούτσης για 120 δόσεις: Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση

Η τωρινή ρύθμιση οφειλής χρεών σε έως 120 δόσεις θα είναι και η τελευταία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση μετά το τέλος αυτής που «τρέχει» τώρα.

Ι κ. Βρούτσης ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να διευρύνει τη ρύθμιση για τις επιχειρήσεις αλλά και να επιφέρει αλλαγές στις δόσεις,ε με τη θέσπιση του λευκού μητρώου επιχειρήσεων.

Όπως είπε, αυτή είναι κι η τελευταία φορά που θα υπάρξει τέτοια ρύθμιση. Υποστήριξε πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός και όλοι μας προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί για τη διατήρηση των 120 δόσεων παρότι θυμίζω ότι είχε ασκηθεί και κριτική με πρωτοσέλιδο ότι θα τις καταργήσουμε. Είχαμε πει ότι όχι μόνο δεν θα τις καταργήσουμε, θα τις ενισχύσουμε. Ό,τι είπαμε προεκλογικά το επανέφερε χθες ο πρωθυπουργός», είπε στο «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης και συνέχισε λέγοντας:

«Διευρύνουμε το πεδίο των 120 δόσεων και στα νομικά πρόσωπα. Ήταν μία αδικία. Ήμουν  εισηγητής στο νομοσχέδιο το είχαμε αναδείξει το κάνουμε πράξη. Μειώνουμε το επιτόκιο από 5% σε 3%. Το κάνουμε το ίδιο με τις οφειλές του πολίτη προς το κράτος και του κράτους προς τον πολίτη. Βοηθάμε το πλαίσιο των 120 δόσεων να υλοποιηθεί με μία δέσμευση. Το είπαμε και χθες, θα το επαναλάβω κ. Αυτιά, είμαι υπουργός Εργασίας, δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση. Εάν κάποιος νομίζει ότι θα υπάρχει μετά τις 120 δόσεις άλλη ευκαιρία του λέω σήμερα δημόσια ότι δεν θα υπάρξει. Η ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς».

«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση. Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων. Επιτέλους στον τόπο μας θα υπάρχουν και θα επιβραβευθούν και οι συνεπείς, έρχεται και αυτό ως πρωτοβουλία, το λευκό μητρώο επιχειρήσεων. Το ήθελε ο πρωθυπουργός, το είχαμε πει προεκλογικά, είναι νόμος του κράτους από το 2014, δεν το υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

SHARE