Βροχές και 8 μποφόρ σε Αιγαίο-Ιόνιο την Κυριακή – Χριστούγεννα με κρύο;

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βλέπει «επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού στην περιοχή της Αττικής, θα λάβει χώρα, κατά πάσα πιθανότητα από την Κυριακή, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη συννεφιά και τις παροδικές βροχές και, από την Δευτέρα την πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, η παραμονή των Χριστουγέννων, είναι αρκετά πιθανό να βρει τις κορυφές κάποιων βουνών της Αττικής (και κυρίως της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα) χιονισμένες, ενώ με «αρκετή τύχη», ο «λευκός επισκέπτης» θα κάνει την εμφάνισή του και σε κατοικημένες περιοχές του νομού, συνθέτοντας σκηνικό εναρμονισμένο με τα πρότυπα που θέλουν τα Χριστούγεννα κρύα και Χιονισμένα..

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Την Κυριακή (22-12-2019)

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή  οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.

Τη Δευτέρα (23-12-2019)

Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.

β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.

 

 

SHARE