ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT – Προήδρευσε ο Ντ. Κάμερον

David Cameron

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σύσκεψης τη Δευτέρα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας στο πλαίσιο σχεδιασμού για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters αποσαφηνίζει πως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, αλλά είναι σωστή η αποτίμηση του κινδύνου εξόδου της καθώς αυτό θα προκαλούσε «πραγματική αστάθεια».

Ακριβώς αυτό το οποίο δεν επιθυμεί η βρετανική κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, προσθέτει ο Guardian.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε την Κυριακή ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας. Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

SHARE