Βρετανία: Εγκατέλειψε τον Τζόνσον και η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ

Την παραίτησή της υπέβαλε το βράδυ του Σαββάτου η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων του Ηνωμένου Βασιλείου Άμπερ Ραντ, επιτιθέμενη κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για “εκκαθαρίσεις” στο Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα.

Η κ. Ραντ τόνισε ότι σχεδιάζει να κατέλθει ως ανεξάρτητη στην εκλογική περιφέρεια στην οποία εκλέγεται και δήλωσε ότι αποχωρεί από τους Συντηρητικούς.

“Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ στη θέση μου και έχω εκπλαγεί δυσάρεστα από την έλλειψη εργασίας και προετοιμασίας για την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε μιλώντας στους Sunday Times.

“Γνωρίζω και αποδέχομαι ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει στο τραπέζι την επιλογή να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία. Ωστόσο εκείνο το οποίο ανέμενα ήταν μια τεράστια κινητοποίηση με επίκεντρο την κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία. Τελικώς, ωστόσο, βλέπω περισσότερη δουλειά για την προετοιμασία μιας εξόδου χωρίς συμφωνία παρά για την επίτευξη συμφωνίας”, είπε η Ραντ.

“Παραιτήθηκα από το υπουργικό συμβούλιο και πλέον δεν ανήκω στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών”, ανέφερε η βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας του Hastings and Rye.

“Δεν μπορώ να παρακολουθώ απαθής την ώρα που καλοί, πιστοί μετριοπαθείς Συντηρητικοί διαγράφονται από το κόμμα”, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι έδωσε τις απαραίτησης εξηγήσεις στον Βρετανό πρωθυπουργό για την κίνησή της και υπογραμμίζοντας ότι παραμένει πιστοί στις αρχές που εξέφραζε παραδοσιακά το Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα, οι οποίες και την οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική.

SHARE