Βραζιλία: Δάνειο 1 δισ. δολ. από την τράπεζα των BRICS

Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (ΝΤΑ) της ομάδας BRICS θα χορηγήσει δάνειο ύψους 1 δισεκ. δολαρίων στη Βραζιλία για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει το πλήγμα που έχει υποστεί η οικονομία της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στο πρόγραμμα αρωγής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Βραζιλίας και η ΝΤΑ εκτιμά ότι θα επιτρέψει να προσφερθεί βοήθεια σε 5 εκατομμύρια εργαζόμενους στην παραοικονομία και σε θέσεις μερικής απασχόλησης, σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και άνεργους.

Η χορήγηση του δανείου θα αποτελέσει «σημαντικό εργαλείο» ώστε η κυβέρνηση της Βραζιλίας να μπορέσει να δώσει «ρωμαλέα δημοσιονομική απάντηση στον αγώνα εναντίον της πανδημίας και θα επιτρέψει να γίνουν επενδύσεις κατά προτεραιότητα, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάκαμψη» της χώρας, ανέφερε η ΝΤΑ.

 

Η τράπεζα – την οποία δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής – διευκρίνισε πως το δάνειο αυτό θα προστεθεί σε άλλες χορηγήσεις από θεσμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

SHARE