Βούτσης: Από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της Διάσκεψης των προέδρων ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει έντονο νομοθετικό έργο με τις κυρώσεις Συμβάσεων και τις Κυρώσεις των Κωδίκων.

Ανέφερε ότι βάση του Συντάγματος για να γίνουν οι εκλογές, εντός 30 ημερών, στις 7 Ιουλίου, εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών γύρω στις 10 έως τις 13 Ιουνίου. Ως τότε η Βουλή λειτουργεί κανονικά και θα είναι ανοικτή.

Αναφορικά με τις τροπολογίες που αναμένεται να κατατεθούν τις κυρώσεις των συμφωνιών από την κυβέρνηση είπε ότι «δεν αποκλείω να υπάρξει μικρός αριθμός υπουργικών τροπολογιών. Ευελεπιστώ όμως ότι δεν θα είναι πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα αλλά θα αφορούν προθεσμίες που πρέπει να παραταθούν και κάποια τέτοια πράγματα…»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται λόγω αδυναμίας ή γιατί έχει χάσει τη στήριξή της, συνεπώς, θα πάμε στις εκλογές με όλους του νυν υπουργούς στην θέση τους ως υπηρεσιακούς πλην του υπουργού Εσωτερικών που θα αντικατασταθεί καθώς αυτό είναι το Υπουργείο που διεξάγει τις εκλογές. «Δεν έχουμε διάλυση της Βουλής από αδυναμία της Κυβέρνησης ή πτώσης της άρα βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονικότητα λειτουργίας της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

SHARE