Βιομήχανοι Β.Ελλάδος: Δεν αντέχεται η αύξηση του μισθού, μειώστε φόρους, εισφορές

Αντίμετρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα κλονιστεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητούν οι Βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

«Η επιλογή της Κυβέρνησης να υιοθετήσει το ανώτατο όριο του ποσοστού αύξησης που πρότεινε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό, αφού δεν συνοδεύεται με παράλληλα μέτρα μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων, τόσο των εργαζομένων, όσο και των εργοδοτών» αναφέρει αρχικά ο ΣΒΒΕ.

«Κατά συνέπεια, το προτεινόμενο ποσοστό αύξησης, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει αρνητικές συνέπειες, κυρίως για τις μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν έως 20 εργαζομένους, για μεγάλο ποσοστό ανειδίκευτων εργαζομένων, και, κυρίως, για τις παραγωγικές επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας» προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Σύμφωνα με τον ΣΒΕΕ η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει δεσμεύσεις στα εξής σημεία:

-στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας και κυρίως στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων,
-στη λήψη αποφάσεων για στοχευμένες παρεμβάσεις, με στόχο την άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους,
-στην εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, που θα αφορούν κυρίως τους κλάδους της μεταποίησης και τους λιγότερο ανεπτυγμένους νομούς της περιφέρειας,
-στην αποτελεσματικότερη εποπτεία της αγοράς εργασίας, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αδήλωτης εργασίας, άρα παραοικονομίας, και τέλος,
-στη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, της περιόδου 2010 – 2017, και,
-στη λήψη μέτρων για την περιφερειακή ανάπτυξη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του «2019 EU INDUSTRY DAYS», διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ελλάδα και τη νέα βιομηχανική πολιτική.

Κεντρικός ομιλητής της συζήτησης θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλας ο οποίος θα μιλήσει για τη νέα Βιομηχανική Πολιτική στη χώρα μας.

Παρέμβαση με θέμα το Ευρωπαϊκό πλαίσιο βιομηχανικής πολιτικής θα απευθύνει και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γ. Μαρκοπουλιώτης.

Συζητούν μαζί τους οι:

κ. Αθ. Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος,

κ. Ορ. Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής & Πειραιώς,

κ. Ν. Βέτας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, και,

κ. Αθ. Ψαθάς, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace (αίθουσα Crystal), και ώρες 15:00′ – 18:00′.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

SHARE