Βίκτωρ Ρέστης: Μια φορά το μήνα στο τμήμα και αναστολή στη 10ετή κάθειρξη για τα οικόπεδα στο Κορωπί

 

Ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε  τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, σε υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί, που είχε αποκαλυφθεί κατά την έρευνα του  τότε εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο και καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, τον εφοπλιστή για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον κ. Ρέστη, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ήταν 8 έτη για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ποινές που τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον κ. Ρέστη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Για την υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε επίσης η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους.

Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται πως ο εφοπλιστής έγινε κύριος της επίμαχης έκτασης με ψευδή έγγραφα που φαίνεται να στόχευαν να πείσουν τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εγγραφή της καθώς δεν υπήρχε βεβαίωση του δασαρχείου γι’ αυτήν. Ο κ. Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως με την επίμαχη μεταβίβαση ουσιαστικά έπεσε θύμα πρώην στενών συνεργατών του που είχαν την διαχείριση εταιρειών του και του έστησαν παγίδα.

 

SHARE