Βενιζέλος: Τώρα Αλέξη, ούτε Πρόεδρο βγάζεις, ούτε τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης ορίζεις

Για “στρατηγική ήττα” και “αλαζονικές διακηρύξεις” κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σχόλιο που ανήρτησε πριν λίγο στο Facebook.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι στρατηγική ήττα είναι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές, αλλά και την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Το μήνυμα του κ. Βενιζέλου: 

“Στρατηγική ήττα είναι να οδηγείσαι σε διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 30 Ιουνίου, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος. Παρά τις αντίθετες αλαζονικές διακηρύξεις σου.

Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.

Στρατηγική ήττα είναι να μη μπορείς να ελέγξεις τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ούτε την εκλογή του επόμενου ΠτΔ. Ούτε την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Υποχρέωση της Δημοκρατικής Παράταξης που εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής είναι να μετατρέψει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε δική της στρατηγική νίκη. Πρώτον, για το μέλλον του τόπου, για τον προγραμματικό προσανατολισμό της χώρας, για την προστασία του Συντάγματος και την αναβάθμιση των θεσμών. Και, δεύτερον, για την έκφραση της ίδιας της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ευτελείς απόπειρες εισοδισμού”

SHARE