Βασίλισσα Ελισάβετ – Τραμπ: Δύο διαφορετικοί κόσμοι στο Μπάκινχαμ με κοινό τόπο… τη χλιδή

 

Ένα μενού τεσσάρων πιάτων, περισσότερα από 2.000 ασημένια μαχαιροπήρουνα και μια πρόποση για τη βασίλισσα: ο Ντόναλντ Τραμπ απόλαυσε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός επίσημου δείπνου που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ.

Δεκαεννέα μπάτλερ, μια στρατιά από σεφ, δεκαέξι γαλαζοαίματοι και ένας Αμερικανός πρόεδρος. Με αυτήν την φράση περιγράφει η Daily Mail το χθεσινό δείπνο.

«Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα. Η επέτειος της D Day υπενθυμίζει σε όλες τις χώρες μας τι έχουμε επιτύχει από κοινού. Μετά τις κοινές θυσίες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν με άλλους συμμάχους για να δημιουργήσουν διεθνή θεσμικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ η φρίκη του παρελθόντος. Καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον τελικό στόχο αυτών των δομών: ότι τα έθνη συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη που έχει κερδηθεί σκληρά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του, και τέσσερα από τα πέντε παιδιά του (Ιβάνκα, Ερικ, Ντόναλντ Τζούνιορ και Τίφανι) απόλαυσαν την μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να επίσημος επισκέπτης στη Βρετανία. Ένα δείπνο στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, συντροφιά όμε δεκάξι μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.
Doug Mills/Pool via REUTERS

Στο τραπέζι: φιλέτο ιππόγλωσσου στον ατμό με μους νεροκάρδαμου για αρχή, κατόπιν αρνάκι Γουίνδσορ με λαχανικά, σαμπλέ φράουλας με κρέμα λεμονόχορτου και τέλος επιλεγμένα φρέσκα φρούτα.

Το δείπνο σερβίρεται στο σερβίτσιο Grand Service που είχε παραγγείλει ο Γεώργιος Δ΄ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας το 1806. Αποτελείται από περισσότερα από 4.000 πιατικά και 107 κηροπήγια.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η τελευταία φάση της οργάνωσης του δείπνου ξεκινά περίπου πέντε ημέρες πριν από την άφιξη του προσκεκλημένου αρχηγού του κράτους. Κάθε λεπτομέρεια κατόπιν ελέγχεται και εγκρίνεται αυτοπροσώπως από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Τα άνθη, σε αποχρώσεις του ροζ, περιλαμβάνουν μοσχομπίζελα, παιώνιες, τριαντάφυλλα και δελφίνια. Οι πετσέτες διπλώνονται σε τριγωνικό σχήμα από τον Ακόλουθο της Πορσελάνης και των Υαλικών.

 

SHARE