Βαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο: Είκοσι νεκροί τον Δεκέμβριο στην Αττική

Με τον πλέον τραγικό τρόπο έκλεισε το 2019 καθώς μόνο τον μήνα Δεκέμβριο, κατεγράφησαν 20 νεκροί σε 19 τροχαία δυστυχήματα στην Αττική. Ακόμη 15 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε 14 τροχαία, ενώ 551 τραυματίστηκαν ελαφρά σε 470 τροχαία ατυχήματα.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων, σύμφωνα με την τροχαία Αττικής,  ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.657 παραβάσεις από τις οποίες -503- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

·         544 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

·         2.349 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

·         243 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

·         368 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

·         404 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

·         421 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

SHARE