Β. Λαζαράκου στο Bloomberg: Κρίσιμος για τις τράπεζες ο μηχανισμός APS – Θετικό το momentum για την ελληνική αγορά

Καίριας σημασίας χαρακτήρισε το σχέδιο APS για την αντιμετώπιση των προβληματικών ανοιγμάτων (NPEs) των ελληνικών τραπεζών, η Βασιλική Λαζαράκου, νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία μιλώντας στο Bloomberg, τόνισε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η χρήση του προγράμματος από τις ελληνικές τράπεζες.

Η ίδια χαρακτήρισε πολύ θετικό βήμα το νέο σχέδιο, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει τον κλάδο να προχωρήσει άμεσα στην εκκαθάριση των ισολογισμών του.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν το συνολικό περιβάλλον εντός του οποίου λαμβάνουν χώρα οι δράσεις για την εκκαθάριση των NPLs, τονίζοντας ότι οι αρχές θα πρέπει να εργαστούν ώστε η μακρά πορεία μείωσης των προβληματικών δανείων να γίνει με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο δράσης το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Η κα Λαζαράκου επεσήμανε το θετικό momentum για την ελληνική αγορά και το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επενδυτές στο συνέδριο.

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά έχει υιοθετήσει όλες τις παραμέτρους της διαφάνειας και της ρύθμισης που προβλέπονται από τις ευρωπαϊκές αρχές, με τις προοπτικές να είναι θετικές.

«Ο επόπτης πρέπει να εξασφαλίζει, διαφάνεια, συμμόρφωση σε ευθυγράμμιση με τους ευρωπαϊκούς νόμους. Σας μιλώ ως επόπτης της αγοράς, και σας διαβεβαιώνω ότι, στην ελληνική αγορά είναι ασφαλής έχουμε τις ίδιες εγγυήσεις, όπως σε κάθε ελληνική αγορά» τόνισε προς το Bloomberg η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς .

 

SHARE