Β. Κικίλιας: «Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα»

«Ο εμβολιασμός είναι μέρος της λύσης, ο οποίος και προφανώς αποτελεί το σημαντικότερο όπλο μας στη δημιουργία τείχους ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό» αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, καλώντας όλους να συνεισφέρουμε σε αυτήν την εθνική εκστρατεία. «Από την ιατρική και την επιστημονική κοινότητα μέχρι την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους του πνευματικού κόσμου. Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα. Θα δημιουργήσουν ανοσία και σιγά-σιγά θα μας δώσουν πίσω την εργασία μας, την κοινωνικότητά μας, τη ζωή μας» γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει επίσης: «Έχουμε από νωρίς παρουσιάσει με στοιχεία, το εμβολιαστικό μας πλάνο απέναντι στη νόσο covid-19: 25.000.000 δόσεις εμβολίων (καθώς τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις), 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, με δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.000.000 πολίτες ανά μήνα. Όλα γίνονται με διαφάνεια, σωστή προετοιμασία, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα ασφαλείας και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Όμως, όπως τονίζει, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε την κουλτούρα της αυτοπροστασίας μας: «Κανένας εφησυχασμός. Τώρα που βλέπουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, πρέπει να είμαστε πιο προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Εμβολιάζομαι και παράλληλα συμμορφώνομαι με τους κανόνες δημόσιας υγείας σημαίνει προστατεύω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τους γύρω μου. Αρκεί να αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες. Να κρατάμε φυσικές αποστάσεις, να φοράμε σωστά τη μάσκα μας -και όχι κάτω από τη μύτη-, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα όπου υπάρχει πολυκοσμία και κακός εξαερισμός. Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι υγειονομικές αποφάσεις του ενός επηρεάζουν το σύνολο. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι προσέχοντας βοηθάμε τους υγειονομικούς μας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, που δίνουν τιτάνια μάχη αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, και έτσι στηρίζουμε και τους συμπολίτες μας που μπορεί να χρειαστούν τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Και ο υπουργείος Υγείας καταλήγει: «Αυτόν τον χειμώνα αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση στη σύγχρονη Ιστορία μας. Η Ελλάδα ποτέ δεν σώθηκε με πολλά λόγια. Σώθηκε και θα σωθεί ακόμα μία φορά με γενναίες αποφάσεις και με μεγάλες πράξεις».

SHARE