Τζανακόπουλος: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ΕΕ -Η Τουρκία μην μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι

 

«Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί και να απειλεί όσο θέλει. Πρέπει να αποδεχθεί τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει. Θα ήταν προτιμότερο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή να προχωρήσει σε μια αποκλιμάκωση της ρητορικής έντασης» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν κερδίζει από αυτήν την πολιτική της προκλητικότητας. Η Ελλάδα είναι αυτή που κερδίζει έδαφος.Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ΕΕ.Η Τουρκία μην μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι» επεσήμανε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία είναι εξαιρετικά απομονωμένη στο διεθνές περιβάλλον.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Επανέλαβε ότι δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό με το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα στην περιοχή των Φούρνων, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα.

Ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από πρωτοβουλίες ιδιωτών, τονίζοντας σχετικά με την ενέργεια των τριών Ελλήνων ότι καλό θα ήταν και δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο, να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί.

SHARE