Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ: Δηλώσεις για Novartis, πιστωτική γραμμή, Σκόπια, Τουρκία

 

Η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής ήταν το μοναδικό θεσμικό βήμα για να μην μείνει καμία σκιά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «τα νομικά ζητήματα λόγω της κακής ποιότητας του νόμου περί ευθύνης υπουργών δημιουργούν ένα πήγαινε – έλα μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης».

Καταλόγισε, δε, στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «προανήγγειλε περί τα 10 ειδικά δικαστήρια για τον Πρωθυπουργό» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «επέμεινε στη διαδικασία για να αποφύγει την ουσία των ζητημάτων».

Είμαστε στην αρχή της έρευνας με επαρκείς ενδείξεις στη δικογραφία, αν είναι και αποχρώσεις θα το αποφασίσει κατ’ αρχήν η επιτροπή και αν όχι η δικαιοσύνη.

Ανέφερε επίσης ότι η επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο δεν θα γινόταν αν γνώριζε τη διαδικαστική φάση στην οποία ήταν η δικογραφία.

Ο κ. Τζανακόπουλος διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών. Αναφορικά με την οικονομία επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να μην ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή και να επιδιώξει την «καθαρή έξοδο». 

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε πως δεν υπάρχει πίεση από τρίτα μέρη και συνέστησε υπομονή.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, επεσήμανε ότι «αν και υπάρχει αποκλιμάκωση ανησυχούμε και παρακολουθούμε», ενώ τόνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα θα βρεθεί στην ατζέντα και του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες.

 

SHARE