Τσίπρας στην Ελούντα με Αναστασιάδη – Αλ Σίσι

Στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του ίδιου και των προέδρων της Κύπρου και της Αιγύπτου θα λάβει χώρα σήμερα  Τετάρτη, στην Ελούντα.

Οι τρεις, θα συναντηθούν στο ξενοδοχείου Elοunda Peninsula για να συζητήσουν κυρίως θέματα που αφορούν στην ενέργεια, τον αγωγό East Med, τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με υποθαλάσσιο καλώδιο, το σημαντικό θέμα της ΑΟΖ των τριών χωρών καθώς και για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρέθηκαν στις ΑΟΖ Κύπρου και Αιγύπτου.


Αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας και μνημονίων συνεργασίας, αλλά και κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με γεύμα εργασίας των τριών αντιπροσωπειών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

SHARE