Τσίπρας – Ερντογάν σε τετ-α-τετ στο ΝΑΤΟ

 

Πολλά από τα κρίσιμα θέματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις,  με πρώτο αυτό της κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, θα εξεταστούν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα διεξαχθεί στις 15:30 ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ατζέντα με την οποία προσέρχεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.

Τα πράγματα για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη έχουν δυσκολέψει, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος έχει θέσει και επίσημα ανοιχτά θέμα ανταλλαγής με τους οκτώ αξιωματικούς που αυτομόλησαν στη χώρα μας στην επαύριο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό, για καθαρά λόγους εντυπώσεων και μικροπολιτικής, η κυβέρνηση συνεχίζει να εγκαλεί τη ΝΔ για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του τούρκου Προέδρου, κατόπιν πρόσκλησής του.

SHARE