Τσιόρδας: Μεταξύ Τσάβες και Μαυρογιαλούρου ο Α.Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά ιδεολογία. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία με οποιοδήποτε μέσον. Έχει τριτοκοσμική λογική και χρησιμοποιεί τις πιο παλαιοκομματικές πρακτικές. Είναι ένα υβρίδιο Τσάβες και Μαυρογιαλούρου», δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τη λύπη του γιατί στην επόμενη Βουλή δεν θα είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το πώς φτιάχνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και η διάταξη των στελεχών του είναι υπόθεση του ΚΙΝΑΛ. Ως πολίτης λυπάμαι που δεν θα είναι ο Βενιζέλος στην επόμενη Βουλή. Συμφωνείς-διαφωνείς μαζί του, πάντα τον παρακολουθείς με προσοχή. Το χειροκρότημα ακόμη κι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή, λέει πολλά», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας.

Τσιόδρας: Να πει η Γεννηματά αν θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα

Οσο για τις μετεκλογικές συμμαχίες, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα Βελόπουλου και το ΚΚΕ, ενώ κάλεσε την κ. Γεννηματά να απαντήσει αν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν διαφορετικούς κόσμους. Όχι αυτούς που λέει ο κ. Τσίπρας βέβαια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την Ελλάδα που κοιτάζει μπροστά, την Ελλάδα της πραγματικής προόδου και ο κ. Τσίπρας τη μίζερη Ελλάδα, της ήσσονος προσπάθειας, της εμπάθειας, της προσκόλλησης σε δόγματα του παρελθόντος. Είναι σαφές επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα Βελόπουλου και το ΚΚΕ. Όσο για το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), έχει γίνει συνεργασία και στο παρελθόν. Νομίζω ότι η Φώφη Γεννηματά πρέπει να απαντήσει αν θα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ ή η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές. Κι αυτή τη φορά οι εκλογές θα είναι με απλή αναλογική. Άρα θα χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει, απάντησε ο κ. Τσιόδρας.

SHARE