Τρέμει ο Παπαγγελόπουλος τον Μιωνή – Τι του καταλογίζει πριν καταθέσει

Προσωπική επίθεση κατά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που αναμένεται να καταθέσει  ως μάρτυρας, στην Προανακριτική εξαπέλυσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως θα προκληθεί μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, πριν ακόμη καταθέσει ο επιχειρηματίας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ελέγχεται για τις πράξεις του στο χώρο εποπτείας του καθώς και για πιέσεις και παρεμβάσεις, τις οποίες πλέον καταγγέλλουν εισαγγελικοί λειτουργοί, επιχειρεί να τον πλήξει και σε προσωπικό επίπεδο.

Όπως έπραξε και με τους εισαγγελείς που κατέθεσαν σε βάρος του στην προανακριτική έτσι και με τον Σάμπυ Μιωνή σπεύδει να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του, αν και λογικά δεν πρέπει να γνωρίζει τι πρόκειται να αναφέρει.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει μάλιστα λόγο για «παρανοϊκούς που θα υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του», ενώ φτάνει στο σημείο να μιλάει ακόμη και για πιθανό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ από την κατάθεση Μιωνή. «Μεγάλος ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζει τον μάρτυρα «αμφιλεγόμενο πρόσωπο» και δηλώνει ο ίδιος ότι έχει «μηδενική αξιοπιστία» ενώ τον κατηγορεί για σειρά θεμάτων. «Κατέρρευσε η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis. Eπιστρατεύουν λοιπόν τώρα και τον κ. Μιωνή γνωστό από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Μιωνή έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης» σημειώνει.Περισσότερα μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή».

 

SHARE