Τρεις και …ο κούκος στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ – Απόντες Χρυσοβελώνη, Κουντουρά, Κόκκαλης

Απόντες από τη τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκτός από την υφυπουργό κ. Μ. Χρυσοβελώνη, θα είναι και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειος Κόκκαλης.

Η κυρία Κουντουρά θα βρίσκεται στο Τορόντο.

ΔΥΟ …ΠΙΣΤΟΙ

Δύο και μόνο δύο βουλευτές από του 7 (συμπεριλαμβανομένου του Π.Καμμένου) φέρονται να ακολουθούν μέχρι το τέλος του πρόεδρο του κόμματος στις επιλογές του. Πρόκειται για τον βουλευτή Κώστα Κατσίκη και την υφυπουργό Αμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Κατά τ’ άλλα:

– Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όχι μόνο θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα παραδώσει ούτε την έδρα του, όπως προ μηνός είχε δηλώσει…

– Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αν και επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι και τη Συμφωνία θα ψηφίσει και στην κυβέρνηση θα μείνει. Μάλιστα δεν αποκλείεται, να είναι και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην Α’Αθήνας, είτε στο Ευρωκοινοβούλιο!

-Επίσημα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο Κ.Ζουράρης, συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, έχει υποστηρίξει ότι” δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς».

Από τους ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση χωρίς να είναι βουλευτές, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ (θα διαδεχόταν στη Βουλή τον κ.Παπαρχιστόπουλο αν εκείνος παρέδιδε την έδρα) και η υφυπουργός Εσωτερικών  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έχουν επίσημα δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία και ότι …είναι θέμα του Α.Τσίπρα αν θα μείνουν ή όχι στην κυβέρνηση. Εν ολίγοις, έγραψαν…κανονικά τον Π.Καμμένο που τους έκανε υπουργούς. (σ.σ. πάντα ισχύει το ουδείς εχθρός ασφαλέστερος του ευεργετηθέντος).

Τέλος η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα αν και μπήκε στην κυβέρνηση με χείρα βοήθειας από τον Πάνο Καμμένο, δεν φαίνεται πως έχει σκοπό να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ. Άλλωστε, έχει το δικό της “μαγαζί” το “ΝΕΟ”.

SHARE