Τραβάειτο σχοινί ο Κιλιτσντάρογλου: Στο Αιγαίο 156 νησιά και βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία

 

“Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή”, φέρεται να είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε αυτές τις  προκλητικές δηλώσεις κατά τη συνάντησή του με ευρωπαίους πρέσβεις . Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό sozcu.com.tr ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φέρεται να είπε ότι δεν επιθυμεί ένταση/σύρραξη στο Αιγαίο. «Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή».

Για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Από την άλλη για την Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε: “Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι”.
Όσον αφορά στη σύνοδο στις Βρυξέλλες της Ε.Ε. και το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο που πρόκειται να φέρουν στο τραπέζι η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι».

SHARE