Τράπεζες – Σοκ! Η Deutsche Bank θα απολύσει έναν στους έξι εργαζόμενους…

Περικοπή 15.000 -20.000 θέσεων εργασίας φέρεται να εξετάζει ο τραπεζικός όμιλος Deutsche Bank, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία στις έξι θέσεις πλήρους απασχόλησης του ομίλου παγκοσμίως.

Οι απολύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα μεγαλύτερου του ενός έτους.

Το θέμα φέρεται να συζήτησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche BAnk την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με μια από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Στο θέμα αναφέρεται και δημοσίευμα του Bloomberg, με το πρακτορείο να σημειώνει ότι η Deutsche Bank ολοκληρώνει ένα σχέδιο κατάργησης εκατοντάδων θέσεων εργασίας στα τμήματα διαπραγμάτευσης μετοχών και έρευνας, όπως και στο τμήμα παραγώγων, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα και το Reuters είχε αναφερθεί σε σχέδια της τράπεζας να μειώσει τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, διατηρώντας μόνο τη δραστηριότητα εξυπηρέτησης εταιρικών και μεγάλων πελατών.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, να πείσει τους επενδυτές ότι είναι εφικτή η ανάκαμψη της μεγαλύτερη γερμανικής τράπεζας. Ο ίδιος εξάλλου στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας τον προηγούμενο μήνα δήλωσε στους επενδυτές ότι η Deutsche Bank είναι έτοιμη να προχωρήσει σε “σκληρές περικοπές” στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.

SHARE