Τράπεζες, Ασφάλειες, Υγεία: Γιατί κάποιοι ανησυχούν…

 

Συζητήσεις, αισιοδοξία, ενδοιασμοί και φόβοι πίσω από τα deals και αυτή την περίοδο. Ειδικά για εξαγορές που αφορούν άμεσα τη σύνδεση του ασφαλιστικού κλάδου με εκείνον της υγείας, τα πράγματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και όχι τόσο ρόδινα όσο μπορεί να φαίνονται.

Από τη μια πλευρά ακούγονται αιτιάσεις που έχουν να κάνουν με υποψίες για πιθανές εναρμονισμένες πρακτικές στον χώρο, αν κάποιος πού ήδη κατέχει σημαντικό μερίδιο στην ιδιωτική υγεία, εισέλθει στην ιδιωτική ασφάλιση.

Από την άλλη, υπάρχουν άλλοι, παράγοντες της αγοράς αλλά και στελέχη του τραπεζικού κλάδου, που κτυπούν καμπανάκι λέγοντας, ότι το πρόβλημα της πιθανής εναρμονισμένης πρακτικής είναι παρωνυχίδα, μπροστά στο πρόβλημα που αναδύεται ιστορικά από την εμπειρία άλλων χωρών και κυρίως των ΗΠΑ.

Ο επιχειρηματικός γάμος του ασφαλιστικού κλάδου με την ιδιωτική υγεία, σπάνια αποδείχθηκε επωφελής για τις δύο πλευρές. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, που οι συνθήκες προκάλεσαν ένα δραματικό ναυάγιο και στις δύο πλευρές, καθώς οι προσπάθειες για συνέργειες συμπίεσαν τόσο πολύ τα κέρδη κυρίως της ασφαλιστικής που συμπαρέσυραν στο τέλος όλο το πακέτο των εμπλεκομένων.

SHARE