Τραμπ – Κίνα απογείωσαν τη Wall Steet και το πετρέλαιο

Ισχυρά κέρδη με το κλείσιμο της εβδομάδας στη Wall Street, με …πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που ανακοίνωσε  λίγο πριν το κουδούνι της λήξης της συνεδρίασης  ότι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε πρώτη φάση σε μια “ουσιαστική συμφωνία” για το εμπόριο.

Όπως ανακοίνωσε από το Οβάλ Γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος, παρουσία του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Λιού Χε, οι ΗΠΑ κατέληξαν σε μια “πολύ ουσιαστική αρχική συμφωνία” με την Κίνα κατά τη διάρκεια των σημερινών υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι η δεύτερη φάση των συνομιλιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή αυτής της αρχικής συμφωνίας.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε πως οι νέοι αυξημένοι δασμοί, από 25% σε 30%, σε εισαγόμενα από την Κίνα αγαθά αξίας 250 δισ. δολαρίων, που θα ετίθεντο σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τρίτη, αναβάλλονται.

Τραμπ και Κινέζοι σε πρώτη συμφωνία για τους δασμούς – Ανάσα στις αγορές και στην Ανάπτυξη

Ο Dow Jones, που εν μέσω της αυξημένης αισιοδοξίας έφτασε να κερδίζει έως και 500 μονάδες ενδοσυνεδριακά, έκλεισε τελικά με κέρδη 319 μονάδων ή 1,21% στις 26.816,59 μονάδες. Για την εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,4%.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,09% στις 2.970,27 μονάδες, εμφανίζοντας άνοδο 1,2% σε επίπεδο εβδομάδας.

Ο Nasdaq έκλεισε 1,34% υψηλότερα, στις 8.057,04 μονάδες, με κέρδη 1,5% για την εβδομάδα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αμερικάνικου αργού κέρδισε  1,15 δολάρια -2,2% και έκλεισε στα 54,70 δολάρια το βαρέλι, σε υψηλό δύο εβδομάδων, καταγράφοντας κέρδη 3,6% για την εβδομάδα.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το Brent ενισχύθηκε κατά 1,41 δολάρια -2,4% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 60,5 δολάρια το βαρέλι, με τα κέρδη του σε εβδομαδιαία βάση να διαμορφώνονται σε 3,7%.

SHARE