Τραγωδία στη Φολέγανδρο: Πνίγηκαν στο δουλεμπορικό 38 μετανάστες

Απίστευτη τραγωδία με το ναυάγιο ανοιχτά της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Κοκκάλα οι περισσότεροι από τους δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες, εκτιμάται ότι πνίγηκαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των 12 διασωθέντων στο δουλεμπορικό που βυθίστηκε επέβαιναν 50 άτομα.

Ο κ. Κοκκάλας είπε, σύμφωνα με τον Guardian, οτι το πιθανότερο είναι οι αγνοούμενοι να εγκλωβίστηκαν στο δουλεμπορικό και να τους τράβηξε μαζί του στο βυθό.

Οι 12 διασωθέντες, ανάμεσά τους ένα παιδί και μία γυναίκα, οι περισσότεροι από το Ιράκ προερχόμενοι από τα τουρκικά παραλία βρέθηκαν τα ξημερώματα σε σωσίβια λέμβο από σκάφος του Λιμενικού. “Μόλις δύο”, είπε ο κ. Κοκκάλας, “φορούσαν σωσίβιο”.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού και τη συνδρομή της FRONTEX.

Η είδηση έχει γίνει θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, με τον Guardian να αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δηλώνουν ότι είναι απίθανο να βρεθούν επιζώντες. Εκτενή αναφορά στο ναυάγιο κάνει και το Al Jazeera.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, που φέρονται να είναι ιρακινής, αιγυπτιακής και συριακής καταγωγής, το πλαστικό σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, εισροή υδάτων και βυθίστηκε.

 

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες νότια της Φολεγάνδρου – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

SHARE