Τραγωδία σε σκάφος στην Καλιφόρνια: Νεκροί όλοι οι επιβάτες;

upd: Είκοσι πέντε πτώματα έχουν εντοπιστεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλοίο που μετέφερε δύτες και είχε αγκυροβολήσει για να διανυκτερεύσει στα ανοικτά του νησιού Σάντα Κρουζ στη νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ο Μπιλ Μπράουν, ο σερίφης της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα. Αγνοούνται ακόμα 15 άνθρωποι.

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του σερίφη της Κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα, Μπιλ Μπράουν, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 8, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον 26 άτομα. Οπως ανέφερε, μετά από ενέργειες των δυτών, βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας άλλα τέσσερα πτώματα ανθρώπων που βρίσκονταν στο μοιραίο σκάφος, στο οποίο έγινε έκρηξη στις 03:15 τοπική ώρα (13:15 Ελλάδας) την Δευτέρα

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά “το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα”, είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Όξναρντ.

Η Ρότσεστερ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες.

Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς.

Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμερα κινδύνου στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Το Conception είχε ρίξει άγκυρα για τη νύχτα στα ανοιχτά του βραχώδους νησιού Σάντα Κρουζ, που αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού των Τσάνελ Άιλαντς.

 

SHARE