Τούρκικη λίρα: Βυθίζεται ένεκα Συρίας – 1 ευρώ 6,8530 λίρες, 1 δολάριο 6,25 λίρες

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα, μετά τα “στραπάτσα” της χώρας στη Συρία. Το ένα ευρώ ισούται σήμερα με  6,8530 λίρες και το ένα δολάριο με 6,25 λίρες.

Οι ανησυχίες για τη Συρία αυξήθηκαν καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ μεταξύ των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης του Άσαντ και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών. Ο Ερντογάν κάλεσε έκτακτο συμβούλιο χθες, μετά τον θάνατο εκεί 33 Τούρκων στρατιωτών.

Χθες, η ισοτιμία με το δολάριο ήταν ένα δολάριο 6,1690 λίρες.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ρωσία στέλνει δυο πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με πυραύλους cruise Kalibr στη Μεσόγειο προς τις ακτές της Συρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται τον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου νωρίτερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε σήμερα πως οι Τούρκοι στρατιώτες που επλήγησαν από τον βομβαρδισμό της 27ης Φεβρουαρίου δεν έπρεπε να βρίσκονταν σε εκείνη τη περιοχή της Συρίας, και πως η Άγκυρα δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Μόσχα για τη θέση τους, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το υπουργείο, τα Ρωσικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην περιοχή που βρίσκονταν οι Τούρκοι στρατιώτες και η Ρωσία έκανε τα πάντα για να διασφαλίσει πως ο Συριακός στρατός θα σταματούσε τα πυρά προκειμένου να επιτρέψει την εκκένωση των στρατιωτών.

 

SHARE