Τουρκία: Ο υπουργός, γαμπρός του Ερντογάν, αγοράζει οικόπεδα και φιμώνει τον τύπο

Το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ απαγορεύεται από τη δικαιοσύνη της Τουρκίας να συνεχίσει να βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας…Παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα εναντίον του δημοσιογράφου Hazal Ocak, ο οποίος έκανε την αποκάλυψη, με τον ισχυρισμό ότι «προσβάλλει τον δημόσιο υπάλληλο».

Ο Αλμπαϊράκ κατηγορείται ότι με την οικογένειά του αγόρασαν γη το 2012 σε σημείο όπου σχεδιάζεται να περάσει η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, για να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου.

Στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Cumhuriyet” υπήρχε ένα σκίτσο στο οποίο ο Αλμπαϊράκ έδειχνε προς την περιοχή της Διώρυγας λέγοντας: “Αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον”. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της “Cumhuriyet”, το κόστος γης σε αυτήν την περιοχή θα εκτιναχθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Αλμπαϊράκ προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας την απαγόρευση δημοσίευσης τέτοιων πληροφοριών, αλλά και σκίτσων με σχετικούς υπαινιγμούς. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημά του με αποτέλεσμα να “μπλοκαριστεί” η πρόσβαση τόσο στο αρχικό άρθρο όσο και σε άλλες ενημερωτικές σελίδες που το αναδημοσίευσαν.

 

 

SHARE