Των Θεοφανίων αρχίζει ο Γολγοθάς για τον Τ.Λαβίδα – Μάρτυρας μυστηριώδης Ελβετός trader

Ο Marc Demane-Debih, trader με έδρα τη Γενεύη, που συνελήφθη εντός του 2019 στη Σερβία, κρατείται τώρα στις ΗΠΑ και έχει δηλώσει ένοχος για 38 αδικήματα προχωρώντας σε συμφωνία συνεργασίας με τις αμερικανικές αρχές από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θα καταθέσει στη δίκη του Τηλέμαχου Λαβίδα, που κατηγορείται για συμμετοχή στο δίκτυο.

Η δίκη αρχίζει στις 6 Ιανουαρίου και αφορά τη λήψη πληροφοριών από τον πατέρα του, Αθανάσιο Λαβίδα, περί την Ariad Pharmaceuticals, στην οποία ο τελευταίος κατείχε θέση μέλους στο Δ.Σ. Οι πληροφορίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταβιβάστηκαν στον φίλο του, Έλληνα επιχειρηματία Γεώργιο Νίκα, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης στη Νέα Υόρκη.

Οι αρχές των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Τηλέμαχος Λαβίδας κοινοποίησε τις πληροφορίες στον Γ. Νίκα με  αντάλλαγα επένδυση 500.000 δολαρίων από τη σύζυγο του δεύτερου στην εταιρεία Mediterra.

Ισχυρίζονται επίσης ότι το δίκτυο insider-trading εμπλέκεται σε τουλάχιστον 50 deal στα οποία μέλη του προχώρησαν σε “ύποπτες επενδυτικές κινήσεις”, προσποριζόμενοι συνολικά κέρδη της τάξης των 100 εκατ. δολ.

SHARE