Το ρεβεγιόν του κορωνοιού – “Παράνομος” ο ΄’Αη Βασίλης με “νεκρές” πόλεις – Ωράρια και κωδικοί για μάρκετ, εκκλησίες, επισκέψεις

Σχέδιο αποτροπής «ρεβεγιόν» Πρωτοχρονιάς, κινητικότητας και συγχρωτισμού, εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία, με ολικό «κλείσιμο» κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας και ελέγχους στα κινούμενα οχήματα για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης, ενώ σήμερα ενδέχεται να κλείσουν σταθμοί του μετρό και να υπάρξει αναστολή δρομολογίων των συρμών.

Σε περιπτώσεις εξακρίβωσης υπεράριθμων συγκεντρώσεων θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και αν κρίνεται σκόπιμο θα ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, συλλήψεις και βεβαίωση προστίμων ενώ δεν αποκλείεται η εναέρια επιτήρηση περιοχών με drones.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι τις επόμενες μέρες δεν θα αναγκαστούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα, ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το ΦΕΚ για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς: Πόσα άτομα... | Ελλάδα  Ειδήσεις

 

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά σήμερα από τις  8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και για τη μετάβασή απαιτείται ο κωδικός 2 στο 13033. Μέχρι τις 8 το βράδυ επίσης θα μπορούμε να παραλάβουμε τις click away αγορές από όλα τα καταστήματα.

Για τα κομμωτήρια το ωράριο θα είναι 7 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ και θα στείλουμε κωδικό 2 στο 13033.

Όσον αφορά τη μετακίνηση για ρεβεγιόν θα γίνει με τον κωδικό 6 και για σήμερα παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Με το 6 και η επιστροφή στις 22.00 όσων πήγαν για …ρεβεγιόν σε φιλική οικογένεια ή συγγενείς.

Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής:

Ένα άτομο ανά δεκαπέντε τετραγωνικά, δύο μέτρα απόσταση και μέχρι είκοσι πέντε άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως πενήντα άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες. Η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

 

 

SHARE