Το “ψηστήρι” Τσίπρα σε πρόσωπα του ΚΙΝΑΛ συνεχίζεται – Θα πάει ο ΓΑΠ στην εκδήλωση της 4ης Μαρτίου;

Tην ώρα που η κυβέρνηση καθιστά σαφές πως οι πρωτοβουλίες της για την κεντροαριστερή διεύρυνση αποτελούν στρατηγική της για το επόµενο διάστηµα, Α.Τσίπρας και Γ.Παπανδρέου είναι πολύ πιθανό να εµφανιστούν ως οµιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει η Οµάδα της Προοδευτικής Συµµαχίας των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Στη διοργάνωση συµµετέχουν επίσης το ελληνικό γραφείο του γερµανικού ινστιτούτου Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, στο οποίο, ως γνωστόν, προεδρεύει η Λούκα Κατσέλη.

Στην εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί στις 4 Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης της ανεξάρτητης επιτροπής για την ευηµερία και την ισότητα σε µια βιώσιµη Ευρώπη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ακόμα απαντήσει για το εάν θα παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση και στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε …αναμμένα κάρβουνα. Ορισμένες πλευρές λένε ότι αν και εφόσον ο κ.Παπανδρέου παραστεί, θα παραστεί ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που είναι και όχι ως μέλος του ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ, φήμες θέλουν τον Α.Τσίπρα, αν όλα πάνε καλά, να προτείνει τον Γ.Παπανδρέου σε κορυφαία θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ…

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού µετώπου το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ πραγµατοποιεί σήµερα εκδήλωση µε θέµα «Προγραµµατικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για µια προοδευτική συµπαράταξη» µε οµιλητές τους υπουργούς Χριστόφορο Βερναρδάκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη δικηγόρο και εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης για τις Πρέσπες στο Μέγαρο Μουσικής Αννα Παπαδηµητρίου-Τσάτσου, καθώς και των πανεπιστηµιακών ∆ηµήτρη Γιατζόγλου και Χρύσανθου Τάσση. Θα συντονίσει ο Παναγιώτης Παναγιώτου.

  Ο κ.Παναγιώτου, µαζί µε άλλα  πρόσωπα της Κεντροαριστεράς θα παρουσιάσει την επόµενη εβδοµάδα σε συνέντευξη Τύπου κείµενο υποστήριξης της προσπάθειας για την προοδευτική συµµαχία, συνοδευόµενο από υπογραφές εκπροσώπων του χώρου.

SHARE