Το κράτος βούλιαξε στην Αττική Οδό – Μην κάνει ο Μητσοτάκης τα λάθη προκατόχων – Αποζημιώσεις από την Εταιρεία – Σπίτια τους οι αποτυχημένοι

Το κράτος βούλιαξε το βράδι της Δευτέρας στην Αττική οδό. Ευτυχώς χωρίς θύματα, όπως σε παλιότερα “ναυάγιά” του στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις πυρκαγιές στην Εύβοια…

Αυτό που ζουν οι εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους στην Αττική οδό και στις “χρυσοπληρωμένες” (εκ κατασκευής για όσους γνωρίζουν) εξόδους της, είναι εκτός πάσης περιγραφής!

Εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, 10 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος, από τις 11.30 το πρωί και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πάνω από 12 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό, τη Μαραθώνος, τη Μεσογείων…

Οι δυνάμεις του στρατού θα επιχειρούν όλη τη νύχτα(!) στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισίας , Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνα και Κάντζας, δίπλα στους εγκλωβισμένους οδηγούς  επιχειρώντας τόσο να τους απεγκλωβίσουν όσο και να τους συνδράμουν με τρόφιμα, νερό και κουβέρτες. Στην επιχείρηση, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ,  μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού, βαριά μηχανήματα κλπ. Επίσης, ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες (από το protothema.gr) και διαβάζοντας τα χιλιάδες οργισμένα μηνύματα στο twitter, ας μην κάνει η κυβέρνηση το ίδιο λάθος που έκαναν οι προκάτοχοί της: “Φταίει για όλα ο κακός καιρός που δεν έχει προηγούμενο”, “φταίνε οι οδηγοί που δεν έβαλαν αλυσίδες στα ΙΧ”, “φταίει …ο στρατηγός ο άνεμος” (για να θυμηθούμε τον Πολύδωρα ακόμα πιο παλιά)

 

stratos01

 

stratos04

 

Για ότι καλό αλλά και για ότι κακό συμβαίνει, αυτός που έχει την κύρια ευθύνη είναι η κυβέρνηση. Και οι συγγνώμες που ακούστηκαν, δεν αρκούν.
Κανέναν απολύτως εγκλωβισμένο και χιλιο-ταλαιπωρημένο άνθρωπο δεν ενδιαφέρει πόσα μηχανήματα διέθετε η εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, πόσες συσκέψεις έγιναν πριν την χιονοθύελλα, τι έκανε ή δεν έκανε ο Περιφερειάρχης, ποιος έχει την ευθύνη λειτουργίας της Οδού μέσα και γύρω από αυτήν και πόσες συγγνώμες θα πει ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία υπουργός ή ακόμα περισσότερο, η εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ.
Επίσης, κανένας απολύτως δεν είναι διατεθειμμένος μετά από αυτό το “Βατερλώ” να περιμένει το πότε θα τελειώσει τις ανακρίσεις ο εισαγγελέας που παρενέβη στην υπόθεση, αν αυτές οι ανακρίσεις καταλήξουν σε κατηγορίες και τιμωρίες του…Αγίου Χιονιού ανήμερα.
Παρεμπιπτόντως, η εισαγγελική αρχή μιλάει κατ’ αρχήν μόνο για “παρακώληση συγκοινωνιών”. Αυτό είναι τώρα …κατηγορία; Εδώ μιλάμε για παράλυση πόλης, για έκθεση σε κίνδυνο για ζωές ανθρώπων, για τεράστιο κόστος ψυχολογικό των εγκλωβισμένων.
attikiOdos03
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Μητσοτάκης έχει στα χέρια του και το πεπόνι και το μαχαίρι.
Θέμα πρώτον: “Σφαγή” (πολιτική) όλων όσοι συσκέφθηκαν, αποφάσισαν, μας …έπρηξαν με τα λεγόμενα τους περί ετοιμότητας του μηχανισμού και αποδείχθηκαν άχρηστοι στην πράξη.
Θέμα δεύτερον: Απόφαση για ΑΜΕΣΗ χρηματική αποζημίωση από την εταιρεία και όχι από τους φορολογούμενους πολίτες, όλων όσοι υπέστησαν τα βασανιστήρια και φτάνουν να κοιμηθούν με κουβέρτες του στρατού μέσα στα ΙΧ τους, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους.
Θέμα τρίτον: Αρκούν αυτά για να πεισθεί και ο πλέον άπιστος Θωμάς ότι δεν κάνουν κουμάντο στις επιτελικές θέσεις του κράτους Καραγκιόζηδες και ότι οι Εταιρείες δεν είναι στο απυρόβλητο, ούτε υπάρχουν μόνο για να εισπράττουν.
Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]
SHARE