Χρυσός – Πετρέλαιο: Οι τιμές την πρώτη εβδομάδα του 2019

 

Με άνοδο έκλεισε το αμερικανικό αργό, καταγράφοντας κέρδη 5,8% σε εβδομαδιαία βάση. Η τιμή του «μαύρου χρυσού» βρήκε στήριγμα στις ενδείξεις για μείωση της παραγωγής από μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς,  στο ενδεχόμενο προόδου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στις εμπορικές τους συνομιλίες, αλλά και στα πολύ καλά στοιχεία για την απασχόληση και τους μισθούς που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο ενώ ενισχύθηκαν και οι μισθοί, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία διατήρησε το ισχυρό της momentum στο τέλος του 2018.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν  (σε προσαρμοσμένη βάση) κατά 312.000 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο. Η μέση ωριαία αμοιβή αυξήθηκε 0,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο και 3,2% από τον Δεκέμβριο του 2017,  στην μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2008.

Το αμερικανικό αργό για παράδοση Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 1,9%, για να κλείσει στα 47,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ο χρυσός έχασε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας  0,7% και έκλεισε στα 1.285,80 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,2.

SHARE