Το κίνημα Antifa είναι τρομοκράτες, λέει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει κι άλλο το σκοινί και να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές που συνεχίζουν για έκτη ημέρα τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Δείγμα των προθέσεών του έδωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σήμερα, όταν μέσω της δημοφιλούς του τακτικής ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν το κίνημα “Antifa”, τα οποίο βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στη χώρα, τρομοκρατική οργάνωση.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα χαρακτηρίσουν την ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση”, έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια στην Εθνική Φρουρά, επισημαίνοντας ότι χθες στη Μινεσότα έκανε εξαιρετική δουλειά στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

“Συγχαρητήρια στην Εθνική μας Φρουρά για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αμέσως όταν έφτασαν στη Μινεάπολη, της Μινεσότα, χθες το βράδυ. Οι αναρχικοί που ηγούνται της ANTIFA, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα. Θα έπρεπε να γίνει από τον Δήμαρχο την πρώτη νύχτα και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!”, έγραψε ο Τραμπ.

Επέκρινε δε τους κυβερνήτες που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε η Εθνική Φρουρά να αξιοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες.

“Άλλες πόλεις και πολιτείες που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς θα πρέπει να εξετάσουν το συνολικό ‘κλείσιμο’ των Ριζοσπαστικών Αριστερών Αναρχικών, όπως έγινε στη Μινεάπολη χθες το βράδυ. Η Εθνική Φρουρά έκανε εξαιρετική δουλειά και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες πριν είναι πολύ αργά”, πρόσθεσε στο Twitter.

SHARE