Το ΦΕΚ: Τι ισχύει από τη Δευτέρα στην Αττική για εργασία, σχολεία, καταστήματα, Δημόσιο, συγκεντρώσεις

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν στην Αττική τα εξής μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοιού, που παρά τη μείωση κρουσμάτων στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Κυριακής, κάθε άλλο παρά οδηγεί σε εφησυχασμό τους επιστήμονες και την κυβέρνηση.

Χ.Γώγος: Να μειώσουμε τα νέα κρούσματα πριν τον χειμώνα-Δερμιτζάκης: Μάσκες στην Αθήνα

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για τα νέα μέτρα

—Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος)

—Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

—Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις

—Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

–Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -π.χ. μετανάστες- σε ξενοδοχεία καραντίνας

Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων

-Υποχρεωτική τηλεργασία για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να τελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα: στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.

-Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

-Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid test του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την συνεχόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας -π.χ. σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

 

Κορονοιός: Στους 340 οι νεκροί -Κατέληξαν δύο σε Πτολεμαΐδα και Ηράκλειο

Κορωνοϊός: 170 νέα κρούσματα τα 89 στην Αττική – Επτά θάνατοι και 78 διασωληνωμένοι

SHARE