Το Eurogroup καλεί την Ιταλία να “συμμορφωθεί”

Το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι συμφώνησαν με την Κομισιόν πως η Ρώμη θα πρέπει να το τροποποιήσει.

Η Ιταλία, η οποία έχει το δεύτερο υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη στο 133% του ΑΕΠ, θέλει να δανειστεί και να ξοδέψει περισσότερα για να υλοποιήσει προεκλογικές υποσχέσεις, παραβιάζοντας τους κανόνες της ΕΕ που ορίζουν πως το χρέος πρέπει να μειώνεται κάθε χρόνο μέχρι να υποχωρήσει κάτω του 60%, αναφέρει το Reuters.

Η Κομισιόν είπε τον περασμένο μήνα πως η Ιταλία παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ και πρέπει να αλλάξει το προσχέδιο προϋπολογισμού διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ποινές.

«Στηρίζουμε την εκτίμηση της Κομισιόν και συστήνουμε στην Ιταλία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφώνεται με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Στηρίζουμε επίσης τον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ της Κομισιόν και των ιταλικών αρχών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί.

Eurogroup: Όλα καλά με την Ελλάδα, η Ιταλία “παραπέμπεται” για εξέταση στις 19 Δεκεμβρίου

SHARE