Μ.Βρετανία: Στροφή στο κέντρο των Εργατικών – Ο Κ.Στάρμερ διάδοχος του “αριστερού” Κόρμπιν

Ο 57χρονος Κιρ Στάρμερ είναι  ο αντικαταστάτης του Κόρμπιν στην εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος στη Βρετανία.

Τα περίπου 600.000 μέλη του Εργατικού Kόμματος ψήφησαν και εξέλεξαν μέσω επιστολικής ψήφου τον Στάρμερ μεταξύ τριών υποψηφίων.
Ο πρώην δικηγόρος που ειδικεύεται στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν αρμόδιος των Εργατικών για το Brexit εδώ και τρία χρόνια ήταν το αναμφισβήτητο φαβορί για την ηγεσία του κόμματος.

“Έχουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε το κόμμα μας και, ακόμη πιο σημαντικό, την ευκαιρία να επαναφέρουμε τους Εργατικούς εκεί που πρέπει να είναι: στην εξουσία”, δήλωσε ο Στάρμερ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ανακοινώνει τον διάδοχο του αποτυχημένου Τζέρεμι Κόρμπιν

Αποδυναμωμένο και διχασμένο το Εργατικό Kόμμα της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον νέο του πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Τζέρεμι Κόρμπιν που ηγείται του κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2015 και δεν κατάφερε ποτέ να αποτελέσει αντίπαλο δέος για τους Συντηρητικούς, οι οποίοι παρά τις διαφωνίες και τις διασπάσεις τους, κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

Θα κρατήσει  την αριστερή του πορεία ή να στραφεί περισσότερο προς το κέντρο; Τα περίπου 600.000 μέλη του Εργατικού Kόμματος κλήθηκαν να εκλέξουν μέσω επιστολικής ψήφου μεταξύ τριών υποψηφίων.

Κεντρώος και φιλοευρωπαίος ο Κιρ Στάρμερ ένας 57χρονος πρώην δικηγόρος που ειδικεύεται στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν αρμόδιος των Εργατικών για το Brexit εδώ και τρία χρόνια εμφανίζεται φαβορί.

Η αντίπαλός του Ρεμπέκα Λονγκ- Μπέιλι, 40 ετών, αρμόδια για ζητήματα εκπαίδευσης και επιχειρήσεων στο Εργατικό Kόμμα, θεωρείται φυσική διάδοχος του Κόρμπιν.

Τρίτη υποψήφια η Λίσα Νάντι, επίσης 40 ετών, έχει λάβει τη στήριξη του συνδικάτου GMB που εκπροσωπεί 500.000 εργαζόμενους και θεωρείται “πνοή φρέσκου αέρα στη συζήτηση για το μέλλον των Εργατικών”.

Εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί μέσω του ιστότοπου του κόμματος, με τους τρεις υποψήφιους να έχουν προηχογραφήσει τις επινίκιες ομιλίες τους.

 

SHARE