To Corallia στέλνει Έλληνες φοιτητές στα μεγαλύτερα αμερικάνικα πανεπιστήμια

bankwars_bootcamp1

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Business Association of Stanford Entrepreneurial Students (BASES) και το Corallia ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ε-Bootcamp, που διοργανώνει το Stanford University, στις 18-21 Απριλίου 2013 στην Καλιφόρνια.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές με μια καινοτόμο ιδέα την οποία μπορούν να «ντύσουν»  και να υποστηρίξουν επιχειρηματικά στην τελική εκδήλωση του E-Bootcamp.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ιδρυτές εταιρειών, επιχειρηματίες και επενδυτές στη Silicon Valley και να επισκεφτούν γνωστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπως η Tesla, η Google, η Electronic Arts. (Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.ebootcamp.org. Περισσότερες πληροφορίες μέσω e-mail στο [email protected].

Σημειώνεται ότι το  Corallia θα καλύψει τα αεροπορικά έξοδα μεταφοράς από και προς το San Fransisco, ενώ όλα τα υπόλοιπα έξοδα (διαμονή και διατροφή) θα καλυφθούν από το BASES.

Το Ε-Bootcamp υποστηρίζεται από το Corallia, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας ΥΕΑP! (Young Entrepreneurship Acceleration Programme) που υλοποιεί με στόχο την προώθηση της νεανικής καινοτομίας, της επιχειρηματικής πρωτοτυπίας και της εξωστρέφειας.

Επιπλέον, οι σύλλογοι Eλλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIΤ), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia, ανακοινώνουν τη διοργάνωση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Y-Educational Trip που θα πραγματοποιηθεί 5-13 Απριλίου.

Το Y-Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις που θα μπορέσουν να σξιοποιήσουν στο ακαδημαϊκό τους περιβάλλον με την επιστροφή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2013, συμπληρώνοντας βασικές πληροφορίες, δίνοντας σύντομες γραπτές απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα και επισυνάπτοντας βίντεο μεγίστης διάρκειας τριών λεπτών, στο οποίο θα πρέπει να αναπτύξουν ένα ή όλα από τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές/-τριες που βρίσκονται στο 2ο ή 3ο έτος των σπουδών τους (το ίδιο ισχύει και για τις πολυτεχνικές σχόλες με 5ετή φοίτηση).

Την επιλογή των φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 4ο Y-Educational Trip θα κάνουν τα μέλη των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων, βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στους Όρους Συμμετοχής.

Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη η ηλεκτρονική αίτηση και το βίντεο (που είναι αναπόσπαστο μέρος της) καθώς και συνέντευξη στα αγγλικά με επιλαχόντες υποψηφίους όπου να συζητηθούν οι ιδέες των υποψηφίων ως προς τη δράση τους για τη βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντός τους και βάσει αυτών θα γίνει η τελική επιλογή των 20 φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 4ο Y-Educational Trip.

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, μετ’ επιστροφής από το πλησιέστερο αεροδρόμιο διαμονής των συμμετεχόντων φοιτητών προς San Francisco, Βοστώνη ή Ατλάντα θα καλυφθεί από την εταιρεία Sunlight, η οποία για 2η συνεχή χρονιά υποστηρίζει το Πρόγραμμα. Δεν απαιτούνται έξοδα διαμονής, καθώς οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από φοιτητές και μέλη των συλλόγων, ωστόσο καλούνται να καλύψουν κάποια έξοδα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, όπως μεταφορικά, διατροφή, κ.λπ., τα οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 200-300 ευρώ περίπου ανά άτομο.

Για τη διαδικασία και τους όρους συμμετοχής στο Y-Educational Trip 2013 διαβάστε τον Oδηγό.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις: [email protected]

To Υ-Educational Trip αποτελεί μέρος του προγράμματος επιτάχυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας ΥΕΑP! (Young Entrepreneurship Acceleration Programme) που υλοποιεί του Corallia από το 2006.

Της Ελένης Νάτση 

Πηγή φωτογραφίας: www.corallia.org 

 

 

 

SHARE