Τηρήθηκαν πιστά οι νόμοι, λέει ο τ. πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς, καθηγητής Χ. Γκότσης για το σκάνδαλο Folli Follie

Ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης,αναφερόμενος στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το σκάνδαλο Folli Follie, δήλωσε τα εξής:

“Όλες οι αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια όργανα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή όσο και το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην υπόθεση της Folli Follie εμφορούνται από την πιστή τήρηση των νόμων και τις μέχρι τώρα πρακτικές που ακολουθήθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ουδέποτε δέχθηκε ούτε και θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα ή από επιχειρηματικούς φορείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Υπενθύμιζε ότι η υπόθεση της δήθεν καθυστέρησης της αναστολής διαπραγμάτευσης τής μετοχής της εν λόγω εταιρείας είχε τεθεί στο αρχείο από την ελληνική Δικαιοσύνη και ανασύρθηκε όταν ήρθαν στο φως μερικά ηλεκτρονικά μηνύματα ενός υπαλλήλου της εταιρείας προς τον διευθύνοντα σύμβουλο. Το πρόσωπο αυτό μου είναι παντελώς άγνωστο, το δε περιεχόμενο των μηνυμάτων είναι ψευδέστατο, κάτι που άλλωστε και ο ίδιος έχει ήδη ανακαλέσει!”.

Folli – Follie: Σε δίκη Γκότσης, Τζ. Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας

SHARE