Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο – Την Παρασκευή η δίκη

Την Παρασκευή θα απολογηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν σήμερα οι 7 συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του του 53χρονου εικονολήπτη στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκανε δεκτή την αίτηση των κατηγορούμενων για τριήμερη αναβολή και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.  Οι κατηγορίες που βαρύνουν του 2 από τους 7 συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Ο 53χρονος που έχασε την ζωή του είναι πατέρας 2 παιδιών. Σε δηλώσεις μετά την διαδικασία ο Ν. Μπασακίδης, δημοτικός σύμβουλος και ένας από τους κατηγορούμενους ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την διαδικασία του σαϊτοπόλεμου.

Τη λύπη του για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε ο Δήμος Καλαμάτας, γνωστοποιώντας ότι η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την Πολιτεία και με εξέταση ιδιαιτέρως των παραμέτρων που συνδέονται με την ασφάλεια.

«Το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως είναι σήμερα, καμία δημοτική αρχή δεν θα αποφασίσει την συνέχιση του εθίμου χωρίς σαφές θεσμικό πλαίσιο. Για το θάνατο του εικονολήπτη κάποιος πρέπει να αναλάβει την ηθική ευθύνη και αυτός είμαι εγώ», είπε μεταξύ άλλων στο Πρώτο πρόγραμμα, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

«Πρόκειται για βάρβαρη και ανεξέλεγκτη εφαρμογή μιας τελετουργίας. Δεν αποφέρει τίποτα το ουσιαστικό, πρόκειται για ατραξιόν, δεν αρκούν τα  αστυνομικά μέτρα, χρειάζεται μια συζήτηση στα σχολεία προκειμένου να υπάρξει μια απομυθοποίηση αυτών των εθίμων», είπε μεταξύ άλλων στο Πρώτο πρόγραμμα, στην ίδια εκπομπή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

SHARE